Groene parel achter het IJzeren Gordijn

Tsjechië, Sumava -

4 reacties

 • Op de boot van Igoumeitsa naar Ancona heb ik ooit gehaktballetjes gegeten. De volgende ochtend, vlak voor aankomst, begon ik me iets minder lekker te voelen. Vlak voor we de haven invoeren zat iedereen in de pianobar en Katrien en ik zaten bij de vleugel. De voedselvergiftiging hakte er steeds harder in, ik voelde me steeds minder prettig en ineens hield ik het niet meer. Ik heb nog nooit zo hard gekotst, wat een lawaai! Het publiek wist het minder te waarderen, de bar liep leeg.
  Ik moet nog altijd grinniken als ik het woord “pianobar” lees.

  Dit schreef Vasilis op 7 augustus' 12 om 21:01
 • Mooi en ja, heel herkenbaar.
  Toch altijd mooi leesvoer, je reisverslagen!
  xxx
  th

  Dit schreef Thomas op 12 augustus' 12 om 14:17
 • Hallo,

  Op zoek naar Campings in zuid Bohemen kwamen wij op jullie geweldige blog terecht. Wij hebben dezelfde wagen als jullie, en zagen onszelf ook al staan op die prachtige plek aan het lipno meer, weet je toevallig de naam van de camping nog?

  Vriendelijke groeten
  annelies

  Dit schreef Annelies op 12 mei' 13 om 15:59
 • Dag Annelies

  Toen stonden we op camping Vresná, net boven Frymburk. Het is niet zo mooi als het plaatje doet geloven, maar verder zijn er rond het meer vooral megacampings. Het is een rustige camping, vooral veel vaste gasten met staancaravans. Het is goed fietsen rond het meer. Wij betaalden bij Vresna 324 koruna per nacht (dat was, denk ik inclusief electriciteit). Als je toch in de buurt bent moet je zeker de duivels muur zien (Čertova stěna), indrukwekkend.

  Aanrader is ook het autocamp in Horni Vltavice in het Sumava National Park, net over de grens met Duitsland. Gezellig plekje, mooie wandeling.

  Groeten,
  Sarah

  Dit schreef Sarah op 12 mei' 13 om 16:24

*

*